Un Viatge Fantàstic a Traços de Llapis - Els Pobles de la Vall d'Aran


 

Un viatge fantàstic, imaginari, deixant-nos portar pels traços de llapis, traslladant-nos en el temps rememorant històries d'antany, impregnant de la màgia d'una vall atlàntica que amaga infinitat de secrets en multitud de racons; pedres que parlen, boscos que xiuxiuegen, sons que es silencien, ... No t'ho perdis!


Sobre l'autor - Ricard Novell Agramunt

Encara que vaig néixer a la ciutat, mai vaig viure-hi, els meus records d'infància han estat vinculats des de sempre a la natura. Vaig viure a les rodalies de Gavà, envoltat de bosc i camp, i recordo les meves caminades per anar a l'escola amb la companyia dels ocells i el murmuri de les fulles mogudes per l'aire. Tenia poc més d'un any quan vaig trepitjar la Val d'Aran per primera vegada. Estàvem acampats al costat de el riu Garona i els núvols van deixar entreveure el campanar de Betlan, i poc després el de Montcorbau. El meu pare i el meu germà van pujar caminant fins Montcorbau, el poble que passaria a formar part de la meva vida des d'aquest moment, mentre jo em vaig quedar amb la meva mare en els prats que voregen el riu, sense ser conscient que, a més de impregnar-me de la fragància de l'herba, també s'endinsava en mi l'essència de la vall. Des de l'any 1984 viu a la Val d'Aran i tinc la gran sort de sentir diàriament aquesta mateixa essència, tant en els meus passejos com en el meu propi treball. Sóc guia cultural i de mitja muntanya, a més de dibuixant.


Guia Interpretador de Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Guia Interpretador de Parc Natural de l'Alt Pirineu, tècnic esportiu de Mitja Muntanya, Guia Cultural, Dibuixant i profund coneixedor del lloc. Però, sobretot, una persona que aprecia molt l'entorn que l'envolta i que gaudeix podent donar a conèixer el fabulós patrimoni natural i cultural dels Pirineus Centrals.


La donació per part de la Fundació Siscoaran, a consistit en abastar els costos de participació d'aquesta activitat en un stand a Fira Natura a Lleida.


Fira Natura és una de les fires més destacades de Catalunya en relació al Medi Ambient i la Qualitat de Vida. Els visitants, gràcies a aquesta Fira, tenen l'oportunitat de poder conèixer i informar-se sobre les últimes novetats i innovacions vinculades amb el sector de l'ecologia, ja que cada any la fira compta amb els millors professionals i empresaris del sector. Això ha generat que en totes les edicions de la Fira, es compti amb una assistència del voltant d'unes 13.000 persones i es converteix en l’única fira ambiental de Catalunya gestionada i coordinada per una entitat ambiental (Ipcena-EdC) amb tan llarg recorregut.