Programa promoció de la dona de l'escola Yankuan Jintia - (Perú)


El Col·legi Intercultural Bilingüe Nivell Secundària amb Internat "YÁNKUAN' JÍNTIA", es troba a la població de Sant Llorenç, Riu Marañón, Districte de Barranca, Província Datem de l'Marañón, Departament de Loreto, Perú.

 

El C.I.B.N.S.I està al servei dels Pobles Originaris: Sawi, Candozi, Achuar, Chapra, Awajun, wampis, Quechua Amazónico, situats en els afluents de el Riu Marañón: Cahuapanas, Morona, Pastaza, Apaga, Sillay. Per al present any, compta amb 165 alumnes matriculats, 90 homes i 75 dones.

 

Per tal d'afavorir la Promoció de la Dona, el C.I.B.N.S.I. ofereix ajut econòmic a algunes de les que acaben la Secundària amb suficient puntuació per a cursar Estudis en altres centres superiors. Atès que totes provenen de Comunitats Indígenes, no tenen una economia que els permeti pagar els seus estudis. Els seus familiars es comprometen a col·laborar aportant material rústic per a construcció d'aules, més una setmana de treball a favor de les necessitats de Col·legi-Internat.

 

En nom dels Pobles Originaris de la Província del Datem del Marañón, agraïm a la FUNDACIÓ PRIVADA "SISCOARAN" la solidaritat i sensibilitat que manifesta cap a aquests pobles en què avui dia, segueixen lluitant per la supervivència. L'amenaça que pesa sobre l'Amazònia a causa de la contaminació de les seves aigües per les multinacionals mineres i d'hidrocarburs, és gran. I com a resposta, gran és també la capacitat de superació i lluita que estan manifestant per defensar la seva Territori i Identitat. Per aquest motiu tot suport que reverteixi en bé del seu propi creixement i formació, és col·laborar al fet que, com a ciutadans, se'ls reconeguin els seus drets, puguin defensar-se i en conseqüència, tinguin MÉS VIDA.


Artesanía del l'Amazonia
Artesanía del l'Amazonia